:)

Sunday, November 14, 2010

A few days left.




seperti yang semua orang war warkan, final paper for 4th year batch '07 adalah foundation. for those who are not extend, it was their final paper in their life!OMG!!its such a great feeling, right. Do not have to study and memorize all the formulas. tapi takpe, i will do my very best next sem. :) (pura2 tak lemah semangat)

hahaha. :(

esok balek umah for a week. then, come back here again for FYP presentation. really2 hope to get a good grade! then, pung pang pung pang, jilid thesis, then cuti for a month.
then, next sem..omaigod!!all will be difference! T_T (its okay, jac!!(pat head))



ehem ehem.semalam tgk crayon!best!! as expected, takde orang pn dalam cinema tu. biasalah orang Malaysia ni.semua bajet matsaleh, bajet korea lah, movie2 malay ni tak layan lah.kang orang kata kodi. Tapi bagi aku its worth to pay  RM8 for that movie. the message behind the movie is well delivered to me.(to me, okay, to me) not all things in this world will have a happy ending.

p/s:thanx for the tix, bai!


okaylah.away for a week.duduk umah adalah mode "malasnakon9"

 see u later, everyone!




Tuesday, November 9, 2010

 

GOOD LUCK!!
FOR ALL MY FRIENDS.

NEAR OR FAR.

WISH U ALL THE BEST.


ITS FINAL NOW!!




8 NOVEMBER 2010
FACILITIES AND ASSET
MANAGEMENT


11NOVEMBER 2010
FOUNDATION ENGINEERING




LETS DO WELL!!FIGHTING! <3




Sunday, November 7, 2010

pics galore







year 1


hobibersama2: usha jejaka kacak di cafe






"makan sini ke tapau" bhg I.
(ntah bila nak sambung)







3rd year.
cubaan bajet seksi






trip to Malacca.





dinner.
*1st and last time*





ouh, this entry is specially dedicated to my beloved fren. a very

happy birthday.
Selamat Hari Lahir
zhu ni shengri kuaile.
saengil chukahae.
to
intan  diana yusuf. :)

semoga sentiasa di berkati Allah.
di murahkan rezeki,
di permudahkan segala urusan.
good luck, fren!!

lap u~! muah








Friday, November 5, 2010

entry at 1040PM


 source: JaeJaeJaeShin

well, sapa yang tengok drama Sungkyunkwan Scandal sure kenal ngan mamat ni. Moon Jaeshin or lebih glamor, Geol Oh.sapa yang tgk sure tahu, Micky Yoochun and Joong ki pn berlakon dalam drama ni. Tapi aku as usual,mestilah attracted ngan 2nd hero. hero yang sedih2 sebb girl yang dia minat, suka kat hero 1st.biasalah tu drama kata.  kalw heroin suka kat hero kedua, sure lah hero kedua tu tak panggil hero kedua.paham? tak paham dah.

tu je nak cte.haha.
sebab sekarang ngah rest [konon2 nya study lah] sebab my aegy ngah nyanyi kat telinga.kalw tak menghayati mcm rasa bersalah pulak.mcm tak ikhlas je, dengar sambil belajar(konon) :)

well, thats the truth.ade sorang je dalam dunia ni boleh buat aku stop buat apa2 keja(buat masa ni lah) every time aku dengar lagu dia. even kalw dengar before tdo pn aku takkan tdo selagi tak habes semua lagu yang ade suara dia. dia pulak,skang dah ade 3 album.jap lagi nak masuk 4 pulak.tak masuk featuring2 lagi. sebab tu kena tdo awal, kalw aku tdo pkol 3 bila nak habes semua lagu.hahaha.teka lah sapa kalw terror.takde hadiah la tapinya,


:)
well, semua album dah dengar.boleh sambung study(konon)
bye!





Tuesday, October 26, 2010

Al Fatihah.




Alamak, Paul dah mati.pasni kalw ade game sape nak jadik tukang tilik.

sila baca untuk maklumat lanjut, DISINI

Sunday, October 24, 2010

Yovie And Nuno - Dia Milikku










Semula ku tak tahu engkau juga, t'lah ingin memilikinya
Bukankahku lebih dulu
Bila engkau temanku
Sebaiknya tak mengganggu

Reff : Dia untukku, bukan untukmu
Dia milikku, bukan milikmu
Pergilah kamu jangan kau ganggu
Biarkan aku mendekatinya
Kamu tak akan mungkin
Mendapatkannya karena dia
Berikan aku pertanda cinta
Janganlah kamu banyak bermimpi..ooo
dia untuk aku


Bukankah belum pasti kamu juga kan jadi dengan dirinya
Dia yang menentukan, apa yang kan terjadi
Tak usah mengaturku


Reff2 : Dia untukku, bukan untukmu

Dia milikku, bukan milikmu
Lihatlah nanti, lihatlah saja
Biarkan aku mendekatinya
Kamu tak akan mungkin
Mendapatkannya karena dia
Berikan aku pertanda juga
Janganlah kamu banyak bermimpi



Kusarankan engkau mundur saja,,,ooo






p/s:well.this song suit me well.




T_T
damn!






Thursday, October 21, 2010




mode skang:


BANYAK kerja.
takde mood
BOSAN
PENAT
NGANTUK.

ok bye.nak tdo.





Saturday, October 16, 2010

darah.



tah pape je tajuk.tapi siyesly, tiba tiba berminat lak nak tahu pasal characteristic based on blood type. apa yang aku dapat kenalpasti.  kalw korang rajen tengok show korean, kalw korang perasan lah, dorang slalu tanya pasal jenis darah masa intro guess. aku kan banyak masa, so carik lah pasal jenis darah ni.

so, this a little info yang aku carik. yang pasti sila berterima kasih kat My Google Darling for this information.

korean menganggap darah mengelaskan personaliti kita. bukan horoskop. selalunya kita asyik dengar pasal horoskop kan.

so, cekitdaut~!

Type A
Best Traits: Conservative, introverted, reserved, patient and punctual. Perfectionists.  
Worst Traits: Obsessive, stubborn, self conscious and uptight. 

Type B
Best Traits: Creative, passionate, animal loving, optimistic, flexible and individualistic.  
Worst Traits: Forgetful, irresponsible, and self-centered. 

Type AB
Best Traits: Cool, controlled, rational, introverted and empathic.  
Worst Traits: Aloof, critical, indecisive and unforgiving. 

Type O
Best Traits: Ambitious, athletic, robust and self-confident. Natural leaders.  
Worst Traits: Arrogant, vain, insensitive and ruthless




so, korang jenis darah ape?A, B, AB or O?ade kne tak? kalw aku, mcm kena je semua ngan diri aku. the best traits, ok lah tapi worst traits, agak tak senonoh lah.hahhaa.but aku rasa kita boleh fix kan?
next,japan lak

Type A
People with blood type A have a deep-rooted strength that helps them stay calm in a crisis when everyone else is panicking. However, they tend to avoid confrontation, and feel very uncomfortable around people. A types are shy and sometimes withdrawn. They seek harmony and are very polite, but all the same feel that they never really fit in with others. A types are very responsible. If there is a job to be done, they prefer to take care of it themselves. These people crave success and are perfectionists. They are also very creative, and the most artistic of all the blood types, most likely because of their sensitivity.
People with blood type A are also likely to be considered classic "type A's": stressed and conscientious.
Type B
People with blood type B are the most practical of the blood groups. They are specialists in what they do. When they start a project, they spend extra time understanding and trying to follow directions than others might. When they are doing something, all of their attention is focused on it. They tend to stick to a goal and follow it through to the end, even if it seems impossible. They tend to be less than cooperative, as they like to follow their own rules and their own ideas. They are individualists. B type people pay attention to their thoughts a little more than their feelings, and therefore can sometimes seem cold and serious.
People with blood type B are often considered more relaxed, freewheeling, and unconventional than other types, although not necessarily to an unacceptable degree.
Type O
People with blood type O people are outgoing, energetic and social. They are the most flexible of the blood types. They easily start up projects but often have trouble following through because they give up easily. They are flighty and not too dependable. O types always say what's on their mind. They value the opinion of others and like to be the center of attention. Also, people with O blood are extremely self-confident.
Type O, the most "average" blood type, is considered the best type in Japan.


Type AB
People with blood type AB are hard to categorize. They can have characteristics on both ends of the spectrum at the same time. For instance, they are both shy and outgoing. They easily switch from one opposite to another. AB people are trustworthy and responsible, but can't handle it when too much is asked of them. They don't mind doing favors or helping out, as long as its on their own conditions. People with this blood type are interested in art and metaphysics.
AB is considered the worst blood type. In predictability-loving Japan, they're loose cannons. They also like to set their own conditions and reserve the right to drop out when things don't meet their expectations. They're known to be sensitive and considerate—at times—but it just isn't enough to balance out the flaws in this blood type. For a while, some companies tried dividing their employees into work groups based on blood type, and no one wanted to work with the AB group. Anime villains are likely to be type AB.

A is most compatible with A and AB.
B is most compatible with B and AB.
AB is most compatible with AB, B, A, and O.
O is most compatible with O and AB.


dah search pasal western, tapi biasanya dorang lebih kepada bertanya pasal horoskop berbanding dengan jenis darah. type of blood ni famous kat korea/japan.sebb tu lah, kalw korang baca pasal artis dorang nya profile, ade disertakan sekali ngan jenis darah.


well, just to share some info.I think, most of u already knew this kind of info right? either good or worst traits, sure we can change to be a better one kan?

ok, nak siap2 pg Seminar.adios




Thursday, October 14, 2010

bluegh




many things happen today!
I am glad to see all that. make my heart filled with "kebahagian"-hahaha. kelakar.

well, met en.Zhainal kejap td. both of us are SUPER DUPER busy sampai tak sempat nak celebrate our first grand anniversary.hahaha.grand lah sangat.
after sesi hati ke hati, mata ke mata, he suggest kan kitorang pegi kaler rambut.kira mcm kapel punya package lah.nnt tahun depan kaler laen lah pulak.

for our 1st anniversary, he said RED!



what do u think, guys?
haha.
let me think about it!




oh, today is my friend's birthday!

HAPPY BIRTHDAY, blondie!
"its ur birthday,
tell me wut u wanna do"

I hope u will be happy here!
live ur life okay!

smile always!
( it has been a long time since I see u laugh)

what past is past!



oh, dalung handsome betul dah sekarang! *tetbe*









p/s:well, kerja banyak.so mengarut pn kuat.otak tak stabil


Tuesday, October 12, 2010

I am going crazey

huh!
beseswaian ngan tajuk.kerja melambak2 serta bertimbun2 tahap tak leh nak kawal.thesis on track dah.esok WAJIB hantar draft.tak kesah la kena kutuk or kena bebel ngan meen's favorite lecturer, En.Pendi. atleast, dia nampak dah effort aku nak buat yang terbaik untuk thesis. 3P pn dah nak sampai ke penghujung liku2 kehidupan.harap2 tak kena hentam dengan Ir ke sesapa lah lagi yang jadik panel.phew~what a tough semester.dah la banyak cuti.haha *tetbe* suppose banyak cuti kerja makin banyak siap.patutnya lah.yang jadik tak patut kat aku ni, makin banyak cuti=makin banyak kerja terprocrastination.hahaha.tbe2 lagu Simple Plan yang masuk otak.

dengan hanya berbekalkan 4 jam tdo, patutlah mood tak baik disamping over-sensitive.hahaa.tonight, will be more tougher kowt!
yeah.jap lagi meeting 3P nun kat library.
pastu ada 'date' jap.
pastu boleh buat thesis again and again sampai siap.
print, esok pagi2 lepas kelas ganti foundation pg hantar.

bosan.
less than a month.then this will be over.haha.
sem depan..tunggu dan lihat.











oh, terlampau lah bz diri ini sampai tak sedar our
1st anniversary!!!!

wow!!lama kan?
sangat berbangga mampu men'like' someone sebegini setia.HAHA *geli*
well, thats the truth.


ok lah.thesis again.
THESIS!
cepat lah siap!


p/s:haha.thesis with capital letter and red in colour.means it is MORE important that the purple one. mianh en.Zhainal :(

Thursday, October 7, 2010

Go Away






After that, the dreams of me finding you repeats again
Just staring into your back, you don’t smile back looking at me
I happily greet you even though there is no response from you
I do this so that I won’t end up regretting after I wake up from this dream
It isn’t easy to fill up a blank space
The memories just shine a light to where you are
Words that I don’t even mean, I send them to you
Clenching my fists tight, Good luck to you







berehat jap dari pk pasal analisis PSM.
for some reasons, this song reminds me of Leader. :)

Wednesday, October 6, 2010

YEOBO dan dunianya





wah, mentang mentang lah pegi melancong sorang2,
lupa anak bini kat umah,

hey, I just want to share.


mentang mentang lah pegi ngan bestfren,
tak ingat dunia.

*jeles

misi utama ke Itali + melompat



as I said lah tadi kan.

*yeobo, wae?
 
 
 suka sangat lah tu!



gambar yeobo yang PALING NORMAL
yang laen haish...(hanya mampu mengeluh)


by the way, yeobo.
saranghae!!

cepat lah balek.rindu~
haks.






ok.pegi buat analysis PSM SEKARANG!!!


Monday, October 4, 2010

I say Hello

helo helo helo,
sangat bosan buat kerja. ni just nak rest kejap la konon2nya. Macamlah concentrate sangat buat kerja. Assignment Facilities and Asset Management yang tak leh nak complete sebab tak brapa nak paham apa kehendak soalan. confius betul. last2 give up, update blog lagi best.



next week, SV suruh anta first draf chapter 4. Chapter 4 ni mengisahkan analysis PSM  aku. entahlah. ada mood nak buat, risaw tak siap tapi blur lah camne nak complete kan analysis. kalw soalan aku multiple choices boleh lagi lah aku nak pk2 kan. tapi try je buat dlu, so that esok aku boleh pg jumpa SV, bia dia komen nnt aku buat balek. atleast dah ada effort nak buat.



kerja bertimbun, yang bertimbun tak terbuat, tak pernah nak berkurang tapi maken bertimbun. esp FM.every week aku rasa dapat assignment. kalw tak dapat grade best tak tahu lah nak cakap ape.
group work ade 2 yang bertangguh, entrepreneurship, business plan. suka pg kelas tapi apa tah yang aku blaja aku pn tak tahu. lagi satu PM. WBS, work breakdown structure. FUHH!

3P bila dah part part design ni lagi mencabar. dengan autocad dah lupa secara melampau2 camne nak guna. pergh!! camne lah nak kerja. bengang kowt masuk2 kerja satu hapah tak tahu. malu.. ade setahun nak refresh semua yang dah blaja.




ok lah, nak sambung buat kerja.
till pen meet paper again. daa~



p/s: lets pray for our success!

Friday, October 1, 2010

Thehehe

sangat bosan.ceh, takde la sangat pon.suam2 kuku.orang kata lepak2 lepas buka.kenyang weh!tgk blog sue, ade bnd2 ni.lama tak main.hahaha.kalw blog lama dulu, rajen kena tag, sejak2 pindah blog ni..tak femes dah.hahahahaha(bajet)

-su, aku buat ni!-
 okay, lets go!

1.Name one person who made you laugh last nite??
-HAHA-

2. What were u doing 1 hour ago?
-buka puasa-

3. What was da last thing u said out loud?
-HAHAHAHAHHAHA.klaka gila weh, aku boleh imagine-(sesi gelak2 bersama room-mate)

4. Where's da next place you're going to?
-toilet?mandi..-

5. What was da last thing u paid for?
-food for breaking fast-

6. Where were u last nite?
-bilik sendiri, layan cte-

7.What da besh ice cream flavour?
-vanilla is the best-

8. Do u wanna cut your hair?
-nope-

9. Do u love to 'melatah'?
-sometimes-

10. If dat so ( melatah), what will u said out loud?
-oh, terkejut aku!!-

11. What does da last text-msg received say?
-Xad ar-

12. Will u get married in da future?
-gila apa tak nak kawen?-

13. Do u chew on ur straw?
no.

14. Do u make-up your own words?
-depends-

15. Is there anyone u like/love rite now?
-yup-

16.Tag to other 5 bloggers/more
-tak nak-

Thursday, September 30, 2010

Friday, September 24, 2010

makan malam

malam ni dinner fakulti.sure ramai yang bergaya sakan kan.
bergaya tahap tak ingat dunia.sejak 2 3 hari ni, soalan paling femes di kalangan budak awam,

" pakai baju ape weh dinner?"

sana sini soalan ni bersepah.

dah lah, bosan kowt.
anyway,tak sabar nak tgk orang malam ni.
hehehe.
enjoice!

nnt update lagi.




edit:

 love this pics.
complete set of us that night.

love u all.
frenship till die. :))

Monday, September 20, 2010

Hello Mello

tahu dah lambat, tapi still nak wish jugak.


Selamat Hari Raya.
Maaf Zahir dan Batin.

hope, halalkan makan dan minum.kalau ada terkasar bahasa.
tersalah kata, termengumpat.
haraf di maafkan.




Tuesday, August 31, 2010

malas nak letak tajuk.


harini, aku mengabdikan hidup aku dengan sepunh jiwa dan raga berpulun habis habisan menyiapkan assignment Asset and Facilites Management. hambek kau, padan muka.

sapa suruh tangguh2 kerja.kan dah susah.dah dapat assignment 2 weeks ago, tapi 2 minggu la aku buat muka belagak and pandang sebelah mata je kat kertas assignment.start buat hari ahad, tapi semua main tulis2 tajuk kat atas je.pastu close, pergi tgk drama jepun..

**best wo drama jepun tu. Bloody Monday.dah la hero hensem, jalan cerita best..sapa lah yang tak tergoda. even, aku rasa ada certain part kat drama tu mcm tak logik, tapi kalw dah dasar pemalas and suka tangguh kerja, automatically jadik best.hahaa.tapi secara overallnya, memang best pn..hope ada Bloody Monday 3.kalw nak tgk, pergi kat Markiey punya sharing.download a, sebb aku dah delete..selamat berjaya.

berbalik pada niat sebenar aku tulis entry ni,skang tinggal assignment foundation and 3p. dah la, bosan a. oh, hari khames pagi2 aku dah balek.bye ump.hahaa.*over*

Sunday, August 29, 2010

rambut hari raya tahun 2010


korang rasa la kan,
 raya aku kaler rambut blonde
tahap camni,









kena kejar tak ngan mak aku?
:))





p/s:mak, ampun!


edit:
tak kaler tahap ni pn.kaler gelap je.kalw bawah sinaran matahri boleh a nampak.
konon2 natural a..

hahaha






Thursday, August 26, 2010

All I have




wah, tadi masa berbuka we room-mates cerita - cerita hal time first year sampai lah sekarang. Then, tetbe aku rasa miss gila zaman dulu2.why lah, masa mengubah semua orang. kan best kalw jadik mcm masa first year. semua benda simple and we can take it easy.SEMUA.

KALAU masa first year dulu, boleh dikatakan every weekend keluar. Duet macam melimpah ruah. yang peliknya, tak pernah pulak takde duet.tapi skarang, even jarang gila keluar, tapi duet habes camtu je.tak tahu la pegi mana. asyik2 takde duet je.dulu shopping lagi a gila2 kowt.tapi serious weh, duet berkepok2 dalam bank.hahhaa.kat purse pn banyak ok.skang kalw ade RM50 da kira banyak dah. A week, aku withdraw RM50. tolak topup RM20. so kira duet makan RM30 je.kalw nak kira camtu, patutnya aku jutawan kowt.bukan maen jimat cermat.hahhaha.  tapi yang peliknya, duet TAKDE. takkan a toyol zaman skang da pandai ambil2 duet kat ATM kowt..haish.weird lah.

zaman muda remaja, asek noraebang je keja.
muka pn nampak suci je.



skang, baju pn brape helai je lah yang ade.totally miskin.huargh!! i want that old time back!!really..keluar every weekend and baju, bag, kasut yang banyak.sekarang tengok locker sendri pn boring!takde baju pn.bosan lah.asek ulang baju yang sama je.kat rumah tu laen lah.sense of fashion kat ump and kat rumah kenalah ade beza.hahhaa

and yang most important part, I am REALLY REALLY miss the bond between us!!terasa rapat gila. best lah..sekarang pn rapat lagi.hahaha. tapi, nak mcm dlu balek..RINDU lah.


ceria je muka.mcm nak pegi outing.
padahal nak pg site visit ok.


faces that i miss too.HAHAHA.
tandus student lelaki lah dulu kelas aku.



kuey teow kerang.sedap gila.everyday pg makan time survey camp.
funny nya muka dulu.bajet skang tak funny ke jac!haha

oh, bila nampak hafeez teringat lak kitorang selalu pg makan kat PokTek( Sinar Mesra). boleh dikatakan second cafe dah poktek tu.sangat kaya ok!asek makan luar je keja.sikit2 makan luar.tapi after second year, dah tak makan dah kat situ.maybe before grad kita kena makan atleast sekali ok kat situ.hahhaa.

pergi maen bowling pn selalu jugak.biar pn aku JARANG main, tapi I love been there.rasa best je tengok semua orang bajet2 hebat main bowling.hahhaa.funny lah.



gambar kat Bukit Tajau.datang beraya..


 thats our ibu.


miss kat family ibu. she had done so many things for us ( aku ana mas). tapi tak tahulah kat mana mistakenya sekarang dah tak contact.dlu, bulan2 puasa sure ibu amek.ajak makan kat umah dia. and masakan ibu sangat SEDAP!! sempat la belajar masak ikan patin masak lemak. dan sambal hitam. sambal asam belimbing yang jadik jeruk tu, buat sambal tumis.tak pedas, tapi nice.suka sangat. ibu rajin buat kuih2 ni. adek beradik angkat pn ramai.so rumah tu sentiasa bising. sian ibu, dia actually ada 6 anak, tapi sorang meninggal.lemas depan mata. sedih time ibu cerita tu..bergenang jugak lah.I miss them already! tak sempat nak buat baik ngan ibu and family dah terputus camni.jahat gila aku rasa.aku lah. kena pg umah ibulah before keluar dr Kuantan ni.hahhaha. bajet. sekali kena keja kat Kuantan jugak. HELL NO!!! kalu kena keja kat Kuantan jugak, padan muka.



bestie time first year.hahhaa.
till now pn still bestie jugak.



oh sangat muda remaja.



semangat pegi majlis2 anjuran ump.hahaha.
ikhlas gila muka.




kredit to TanTenTon for edited pics.
babe, btolkan?
tak ingat dah sape yang edit.


hahhaa.bajet semua orang tak pernah tengok gambar2 ni. padahal belambak kat fb. saja, mcm rindulah..ntah. biasalah. rasa nak maen maen cam dlu.skang sume dah ade visi and misi hidup.kan kan kan.

tah lah.busy. dah ade komitmen sendri.semua dah besar. dah boleh fikir the baik and yang buruk. dah ada pegangan sendiri. kalw dlu naek kancil 6orang pn muat.betapa kecik je dlu.skang naek 5 orang pn dah rasa sempit.

konklusinya, i miss all that moment. every single moments.




friends,
jom refresh our friendship back!!!



miss kegilaan semua orang.STOP being seriouslah korang....pasni tak tahu bila nak jumpa.hiks.sedih. T_T






p/s: entry terpanjang sepanjang hayat.means, i really mean what i wrote kat atas tu okay!



Tuesday, August 24, 2010

PMC










 









jom stadi.










p/s: jumaat cuti!!hell yeah!!

Monday, August 23, 2010

library - room - library

sumpah penat.

kalw ko tak puasa tu laen cerita la, sebb boleh minum aer masak(sedap!!)..masalahnya skang aku puasa, so bila tengok aer masak pn terliur.

tu lah, sebok sangat mengata orang control macho lah, tiup hujung kalkulator lah..baju baru lah..
tu lah tu lah..
balasan dunia da dapat sebb mengata orang sana sini.
kan da tinggal handphone kat library.
naseb ade pakcik kaunter kat library, kalw tak sure da kena lelong kat std.AHAHA



notetoLeBai: i met Lu and the gang!!!bawak payung kaler biru, no bicycle!hahaha


tapi, takpe lah..








:))

Sunday, August 22, 2010

foundation oh engineering.

hotak ah, susah nak mati.
sesape da siap bagitahu, aku nak buat rujukan.heh


lagi lama aku tgk soalan ni, lagi banyak aku carut.
dah, bye!

Saturday, August 21, 2010

happy. :)

yeay!!
dia da update after berkurun lama ai tunggu entry dia.

babai.
nak pegi gelak sorang2.


p/s: keja foundation tu ai start buat lepas sahur lah.iAllah.

Friday, August 20, 2010

a YEAR of us








so u,






heart



 and i already know,
it has to be u.no others..haks


Thursday, August 19, 2010

SepuluhBulanSeminggu

lama, bukan?



tapi I knew Taib first before u.More than 1year.
:))

Wednesday, August 18, 2010

Title 2


sape kata life as 4th year student best?tak langsung ok..selain menggalas title pelajar paling tua kat UMP ni, takde keistimewaan laen pn. kerja melambak2 mengalah kan orang yang dah kerja betul2.everyday ada je assignment yang kena settlekan.penat kowt.paling tak leh blah, Facilities, kalw baru masuk2 kelas dulu, every time masuk kelas, for sure dapat assignment.cuma sejak beberapa kali masuk kelas ni, da kurang sikit la kerja.

and yang paling mencabar adalah project for 3P: Project for Professional Practices. nama pn da gempak.for sure la kerja pn mencabar.kalw tahap proposal tu still boleh ambil mudah.tapi bila dah start stage 2 ni, da kena serious.Mula2 cam malas je nak pg local authorities..tapi tgk group2 laen bukan maen lagi so kitorang pn start lah membusykan diri.

aku rasa bertuah sebb dapat groupmate yang simple tapi still menjalankan tugas2 yang dah ditetapkan. group kitorang ada 6 members.3 lelaki( khaliq, bujat,tabak) and  3 perempuan(aku syida, shikin).aku rasa bertuah sangat sebab semua buat keja masing2 and sporting. khaliq as PM pn tak force2 kitorang buat kerja.bukan aku rasa happy sebb tak buat kerja, tapi dia as leader kitorang mampu push kitorang buat kerja w/o keluarkan ayat2 yang tak sedap didengar.

secara generalnya, aku rasa kecik je diri bila pegi office2 dorang.rasa tak tahu apa2.serious..semua benda tak tahu. mcm tak pernah blaja, padahal dah nak habes blaja kowt.dah 4 tahun da blaja, tapi apa yang boleh guna pn still tak sure.tapi desebab kan ade bujat and khaliq, so sedikit sebanyak boleh jugak guna imput2 dorang.ye ah, dorang kan dah pernah LI.so sure a ade pengalaman and pengetahuan. aku try the best to make sure aku dapat ilmu2 yang dorang2 dah bagi.

hopefully, aku boleh guna input2 tu time LI.and yang paling penting time keja nanti.lagi setahun beb nak kerja.setahun tu tak lama mana pun. kalw 4 tahun pun rasa kejap gila, apatah lagi setahun. camne nak cope dengan  new environment, nak cope ngan aunty2 and uncle2 yang dah keja lama gila dari kita. FRESH GRADUATE! tak tahu pape.fresh..so many things to learn.so many things.benda2 yang nak blaja pulak, bukan yang boleh paham dr buku tapi pengalaman.

entah la, kesedaran tu dah ada.tapi bila ntah nak berubah pn tak sure.
ok lah all, lama tak update benda2 yang reality ni mcm penat lak otak nak pk.haha

got to go.penat kowt harini.. !(*.~)/
till then~


Tuesday, August 10, 2010

PUASA

Selamat Berpuasa, semua.
jangan ponteng kalw reason tak kukuh.

pada yang tak boleh puasa or tak payah puasa,
jangan nak over sangat makan kat public.
sorok2 siket.

for anyone yang ade trasa hati limpa jantung,
sorry.from the bottom of my heart.
sedangkan lidah sama tergigit, apakan lagi ai manusia biasa.
nobody is perfect.

lastly, puasa tau :))


Tuesday, August 3, 2010

Title

"ai, amoi,
umor brape?18 ka?"

"hehe. tak lah aunty.
22 sudah.."

"keja dekat mana?"

"tak lah. saya still blaja"

"saya ingat, u jalan jalan carik mak u lah,
kecik sahaja"


adakah sebab muka I nampak muda atau pn, I act childish (*,*)v

Sunday, August 1, 2010

mengEMAS


Ini,cerita tentang kerajinan saya. ;)

hari dimulakan dengan bangun di awal pagi, pkol 8.00pagi.awal la tu, dari korang..jangan persoalkan lagi ok, memang awal dah tu.pegi jemur baju kat ampaian bawah supaya baju2 saya boleh kering dan harum dek simbahan cahaya matahari..kemudian, saya pergi membersihkan diri.dan saya BREAKFAST harini.buat air melo yang ade cereal tu plus makan beskod crunch.sedap!nyummy nyummy..

rutin saya melayari internet memang tidak dapat dikikis.eh, kalw tak melayari internet mana nak tahu gosip2 artis doh!tak kesah la luar negara mahupun dalam negara.tapi saya prefer artis luar negara.hehehe.

bla bla bla.

pkol 1230 pegi lunch bersama Cot,as my room-mate, meon, shydah ana and nadia.pot pet pot pet.ngumpat2 Misz Nina ngan Noh Hujan kat cafe jap then naek bilik.oh ya, saya mengangkat jemuran yang saya sidai pkol 8.00 pg td.wah!kerajinan saya tak habes di situ sahaja ye, saya terus menunaikan solat fardhu Zohor .

dan, highlight kerajinan saya bermula selepas tu,setelah berpenat lelah mengemas dan melipat baju yang banyak gila nak mati.sampai pernah kne sound ngan Mas tau.hahaha..inilah hasilnya..


kemas kan?haha.and mostly barang2 saya adalah
dari product Johnson & Johnson.wangi lah!


banyk tak baju kurung saya,biasalah, kata anak taukeh kain.
tiap kali raya mahu 5 6 pasang.mengalahkan orang yang keja.

p/s: nak beli kaen yang murah2, bgtahu la.kowt2 saya boleh tolong.heh!


ni pulak ruangan tshirt, towel and pants.
banyak juga rupanya tshirt saya ya.tapi,
yang saya pakai yang side2 depan2 je.haha.kira yang nampak tu lah, yang
akan saya pakai.


wah.hebatkan saya.terasa bahagia je boleh mengemas barang2 tau.room-mate saya pn terkejut.oh, da lepas kemas tu.saya naek katil and tdo.hahaha.qada' tdo pagi td.2 jam kan saya awal.so, ptg ni saya tdo 2 jam lah.sekarang da pening.padan muka.

ok lah.nak blah  ni.bye

Saturday, July 31, 2010

I sitting all alone in my room,
and once again, I am thinking about my life.
My life is passing me by,
see a lots of pain, a lots of tears,
that is how I remembered it.

There were a lots of days that I could only cry.
My hope was faded away.
I wanted to say goodbye to everything.
so that I can laugh and feel fine.
But i am still crying.Inside and outside.
But that is different in the past.
I wanted to say goodbye to everything.
Damn!am I a fool?
will I ever feel this lovely feeling deep inside again?
It is a great feeling, even though it just one-sided feeling.

But the way you do,
just make me stronger day after day.
sometimes, there was a time that I really,
want to say goodbye.
but until now,
I just can't.SORRY~




p/s: looks like my habit during old times is begin to start again..




Friday, July 23, 2010

auw~


hua hua hua.
Last night i got the most DAEBAK gossip!!

euw~
but it just our theory.
and the prove will coming soon.
HAHAHHA

hey u!u're dead!
haha

Tuesday, July 20, 2010

unacceptable

he's no longer exist here.
what ever the reason, I hope it is strong enough.
and I hope he will be fine in whatever he do in the future.
hope to see him again..........:((

and he's already started a relationship,
with a girl that I hate.
i will learn to stop thinking about him,
to be not excited if we are bump to each other.
not to blogging about him anymore
(this is for the last time, seriously)
even though I have knew him for  9++month already.
bye leader.bye.
be happy ok.

he was not coming to the class
:((


Saturday, July 17, 2010

Wedding.


Nola, congrats.
Selamat Pengantin Baru.
Have a merry wedding!!
semoga semua berjalan lancar.
Barakallah.

Thursday, July 15, 2010

GDay

just love it!!
finally, i got to meet him..
phewww~

and him too.
all black yeah!

Si Kempunan


kawan saya,si TUT(rahsia) minat habes kat Gambit.u know who is Gambit?alah, yang berlakon cite Siong dulu2 tu. td pg kedai magazine, dia nampak satu majalah ni.ade Gambit and Asyraf Muslim as cover.terus dilema, dah pegang dua kali and letak.confirm2 isi dalam tak penting, yang penting Gambit.Gambit, Gambit!!
gila ape gelak cam setan tengah2 ECMall tu.

BTW, sebagai tanda penghargaan..i got something for u!here
                                                                      
|
|
\/

kenal tak mana satu Gambit?
kalw tak kenal, sila google sendri.

and lagi sorang artis kegilaan kawan saya tu,


His name is Asyraf Muslim.
kacakkan beliau??

ok,baikkan wa bai.
HAHAHHAA

kalw lu tak nak beli, tapi nak baca,
tapi wa tau, lagi dua minggu lu pg beli.kan, kan?
haha

ENJOICE!!!!

Monday, July 12, 2010

Sofea Jane | Black

Kau ibarat permata di dalam hiasan kaca
Yang tak bisa disentuh
Namun hanya boleh dipandang
Ingin sekali ku sentuh
Ingin jua ku memiliki

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri

Andai kau tahu
Apa yang ku mahu
Mahukan dirimu ‘tuk mendekatiku
Dan aku tak bisa memaksa dirimu
Walau dalam tidur
Ku kan menantimu hingga akhir nanti

Kau selalu membuat hatiku merasa berat
Dan kau yang selalu ada
Saat semua pergi
Bagaimana mungkin
Untuk kau mengerti

Kini telah ku sedari
Mimpiku tak bererti sendiri



p/s:macam kena.

His name is

Sean
with his new hairstyle!
short but nice.
oh, he was alone.talked to the phone.

----------->Taib
  i met him before i went to cafe this evening.a new hairstyle made me nearly not recognize him.wallaweh!!!mcm da bertambah kurus je.and his bodyguard pn da sedikit kurus.

oh,leader still missing in action.

okok.aku mengarut.


WTH la update benda2 tah pape.beginilah, kalw mood nak update blog datang.
                        

twinkle twinkle

selamat menempuh semester baru.
azam baru.cita cita baru la hendaknya.
good luck guys.

baru balek sehari da homesick.
tu lah, cut lama sangat.
hilang da mood ump.payah ni nak bagi 'in' balek.
huh!
k lah da..

p/s:banyak nak update.tapi nntlah.tnggu mood datang.

(selingan)


lama tak jumpa.
rindu?


smoker?huh!!!

Tuesday, May 25, 2010

woot woot~

bosan.

bosan

bosan

bosan

bosan

bosan.

amacam?dapat rasa kebosann aku?hahah.harap msg tercapai.walwpn bosan thap cipan terbang, keinginan nak on9 tu tetap 'zero'.semua nya gara2 lembab.dr aku buang masa menunggu page load, baek aku tengok Halimah Jongang, K.I.T.A( yanag aku jual mahal tak nak tgk kononnya), Jangan Lupa lirik pn best jugak..haish, banyk siri TV nak kena tgk.

skang rutin harian aku start pkol 800pg.then buat keja yang sepatutnya, sampai pkol 1100.kira aku punya rutin tengok TV start pkol 1100 jejak kemalam.bergantung kepada sape ade kat umah.kalw xde org boleh a aku conquer remote kalw tak kena bersaing ngan mak, ayah and adek2 aku..

k lah.bosan gak blogging ni.
baru2 ni Shahir menang AF8.congrats!!!hmm, lagu die best.dengar cerita seswa ngan kisah percintaan aku ngan Leader.siapakah Leader?biar lah rahsia.

oh, Show Low pn handsome!!!!!!


p/s:miss Dalung and A!!!!

Thursday, May 13, 2010

ngeng

ah, banyak benda nak update.
tapi mood nak menaip takde.huhu..

bosan2..
esok balek.
ok bai

jumpa bulan 7 nnt
chow~happy hols

Sunday, May 9, 2010

A.

A.
baek sangat.
tak handsome, tapi sedap mata memandang.
baek sangat.

enuff

Wednesday, May 5, 2010

teruskanlah

Pernahkah kau bicara
Tapi tak di dengar
Tak di anggap
Sama sekali..

Pernahkan kau tak salah
Tapi disalahkan
Tak di beri
Kesempatan

Kuhidup dengan siapa
Ku tak tau kau siapa
Kau kekasihku tapi
Orang lain bagiku

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau begitu

Kau tak butuh diriku
Aku patung bagimu
Cinta buta
Kebutuhan mu

Kau dengan dirimu saja
Kau dengan duniamu saja
Teruskan lah.. Teruskan lah
Kau.. kau begitu

Teruskan lah... teruskan lah..

Thursday, April 29, 2010

matahari

dekat lab computer kat library.blaja IS=Information System
kat atas ade yakuza dan perempuan2 simpanan.
bajet hot and seksi la konon.baju pakai tak reti nak tukar.
menyampah!

dah bosan a tengok.
tapi kenapa hati sakit?
:(

Wednesday, April 28, 2010

Falling Slowly

I don't know you
But I want you
All the more for that
Words fall through me
And always fool me
And I can't react
And games that never amount
To more than they're meant
Will play themselves out

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you have a choice
You've made it now

Falling slowly, eyes that know me
And I can't go back
Moods that take me and erase me
And I'm painted black
You have suffered enough
And warred with yourself
It's time that you won

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now

Take this sinking boat and point it home
We've still got time
Raise your hopeful voice you had a choice
You've made it now
Falling slowly sing your melody
I'll sing along


sila dengar lagu ni.best.

one minute one second


I can’t let go
I see you no matter where I look
(My crumbling heart)
I can’t hide
Baby for one minute, one second
I can’t let go
I hear your voice no matter where I go
(My broken heart)
I can’t breathe
Baby for one minute, one second
Even for one moment, one minute, one second

You said you were having a bad hair day
You said your eyes were puffy, and fell back asleep
Sulking, I silently took off my jacket,
Picked up the phone and ordered take out
Closed the curtain, and without knowing how many hours passed
Watching DVD’s
(Just you and me)
The sound of your breath as you leaned against my shoulder
I thought that it was a good thing we didn’t go out

Ridiculously these thoughts still torment me
I unexpectedly remember the jokes that you made and I fall apart
Moments that are really no big deal upset me
I suddenly remember the faces that you used to make and I break apart

I can’t let go
I see you no matter where I look
(My crumbling heart)
I can’t hide
Baby for one minute, one second
(Even if time stops, my heart stops)
I can’t let go
I hear your voice no matter where I go
(My broken heart)
I can’t breathe
Baby for one minute, one second
Even for one moment, one minute, one second

No matter where you went, at the bar right at the corner
When you sat in your little corner
You laid your hands on top of each other on your left leg
When you were tired and yawned, you kept the tears you wiped away
And you would smile like an idiot, showing the dimples in your two cheeks
Whenever you drank water
The pinky that you raised
The glossy black hair that could blind
I thought your clumsy chopstick skills were charming
Your full lips, I hoped it would be forever

This is lov to the e
This autobiographical memory twists my heart
Flips me upside down, with never ending tears
See love could shake a hurricane
The raindrops that blow against my feelings, one drop
The little memories
Like how this glass of alcohol becomes empty, our small memories became transparent
Even though I try to bring it back
The memories of us I can never make it again
Like yesterday night’s dream it’s so clear, but it’s gone
(damn)

I can’t let go
I see you no matter where I look
(My crumbling heart)
I can’t hide
Baby for one minute, one second
(Even if time stops, my heart stops)
I can’t let go
I hear your voice no matter where I go
(My broken heart)
I can’t breathe
Baby for one minute, one second
Even for one moment, one minute, one second

Even for one moment, (for one minute, one second)
Even for one moment, (for one minute, one second)
Even for one moment, (for one minute, one second)
I can’t let go

I can’t let go
(The whisper that takes my breath away)
For one moment
(Our sweet secrets)
For us who is as sad as our love was beautiful
(Can my tears still remember you?)

I can’t let go
(Our quirks and habits)
For one moment
(The beautiful moments)
Still for one moment
For one minute, one second

We can’t go back
(For one minute, one second)



p/s: my friend suggested this song to me.i loike!!:)

Tuesday, April 27, 2010

Rihanna - Russian Roulette


Take a breath, take it deep
Calm yourself, he says to me
If you play, you play for keeps
Take a gun, and count to three
I’m sweating now, moving slow
No time to think, my turn to go

And you can see my heart beating
You can see it through my chest
That I’m terrified but I’m not leaving
Know that I must must pass this test
So just pull the trigger

Say a prayer to yourself
He says close your eyes
Sometimes it helps
And then I get a scary thought
That he’s here means he’s never lost

As my life flashes before my eyes
I’m wondering will I ever see another sunrise?
So many won’t get the chance to say goodbye
But it’s too late too pick up the value of my life



taken from here







p/s: aku tau bising.tapi suka hati aku lah






i am not so give up actually.
still have a little hope in my heart.

Monday, April 26, 2010

woot woot~~


nak give up tu senang.tapi nak lupakan yang kita pernah ade perasaan kat someone sangat susah kan?
lagi2 bila die ade kat sekelilng kita.die dan kekasih.
sedih.
tapi aku tau, masa akan mengubah segalanya.
just wait, Farah.

biar yang datang tu hensem nak mati,
tapi hati tetap tak sama.

masa, cepat berlalu.
let me cured.

Saturday, April 24, 2010

Dimana, kan ku cari ganti..

give up!
completely and seriously.
just let him be happy with her.
:)


just let me stand by u,
but from far away.
i promise!




p/s:tapi i bg masa kat u sampai awal sem depan nk gedik2.hehe

Friday, April 23, 2010

hehe

amacam?nampak bosan tak aku?
sebab memang bosan dan tak nak study.next paper hari selase.
tapi die punya susah, tahap kena belajar konon2 esok paper tu.
tapi tak mungkin la esok, sebb esok sabtu.

ye, aku betul2 bosan.
nak tulis ape pn tak tau.


oh lupa,td jumpa KA.
makin gedik nampaknya.bagusla.asal dia sihat walafiat

p/s:paper geotech susah nak mampos!
p/s2: ngantuk gila!tapi tak nak tdo.